4 Spaanse tapas recepten

Tapas zijn gewoon een deel van het leven in Spanje en ze hebben aan populariteit gewonnen over de hele wereld. Hoewel ze worden beschouwd als de spaanse versie van voorgerechten, worden tapas gegeten op elk moment van de dag of nacht. Uitgaan om tapas te eten is zo’n groot deel van de cultuur dat er zelfs een werkwoord tapear wat betekent “tapas te eten” bestaat. Daarnaast worden tapas op mooie serviessets uitgeserveerd die ook wel bekend staan als tappasservies. Zet een paar van deze kleine gerechten samen en ze kunnen een maaltijd op hun eigen zijn. Hier zijn 4 recepten die je thuis nabootsen – vergeet de sangria niet!

Tortilla Española (Spaanse Omelet)

Bars en cafés in heel Spanje serveren deze aardappel- en ei lagen als maaltijdbezorger, maar het wordt ook vaak gegeten als een licht diner in Spaanse huizen. Tortilla española is ook draagbaar, en velen veranderen het in een sandwich door het plaatsen van een stuk tussen twee stukken van een stokbrood.

Patatas Bravas (Krokante Aardappelen)

Patatas Bravas is een klassiek Spaans tapasgerecht met pittige aardappelen. Volgens de legende is het gerecht uitgevonden in een bar genaamd Las Bravas in Madrid en vind je variaties in het hele land. De bravas saus moet een beetje een kick hebben, en in deze versie krijgt de patatas bravas deze kick van het Tabasco.

Gambas al Ajillo (Knoflookgarnalen)

Gambas al ajillo (knoflookgarnalen) is een van de meest geliefde tapas in heel Spanje. Je wilt veel knoflook, uitstekende Spaanse olijfolie, gedroogde cayennepeper, paprikapoeder, een scheutje cognac en – natuurlijk – verse garnalen.

Ham, Kaas en Chorizo Voorgerecht

Iedereen zal genieten van deze klassieke tapas van ham, kaas en chorizo. Het snijden van de jamón (Spaanse ham) is een kunstvorm in Spaanse tapasbars. Geniet ook van Manchego kaas en chorizo, met een stokbrood.