Asperges-koken-met-eiersaus
Eten

Asperges koken met eiersaus

Asperges koken met eiersaus is een heerlijk gerecht als er weer verse asperges te koop zijn.

Lekkere verse asperges, met een snelle roomsaus met melk en een verkruimeld eitje.

Ingrediënten

  • 750 gram verse witte asperges
  • 1 ei
  • 1 zakje of pakje witte saus
  • ongeveer 3 dl. halfvolle melk
  • 2 takjes peterselie
  • citroensap
  • nootmuskaat
  • zout naar eigen smaak

Bereiding

  • Leg de witte asperges even een kwartiertje in het water en schil daarna de asperges met een dunschiller, vanaf even onder het kopje.
  • Snijd de achterkantjes die houterig aanvoelen, eraf, meestal is dit ongeveer 2 centimeter
  • Kook de asperges in ruim water met eventueel wat zout beetgaar tot gaar in ongeveer 10 minuten tot een kwartier. Dit is afhankelijk van de dikte van de asperges en van de eigen voorkeur. Als de asperge op een vork wordt gelegd, en deze vanuit het midden licht doorbuigt, zijn de asperges goed gekookt
  • Ei koken – Kook het ei hard in ongeveer 10 minuten en laat deze daarna schrikken onder het koude water
  • Pel het ei en hak deze fijn
  • Maak het sausje volgens de aanwijzingen op de verpakking, met de melk
  • Was de peterselie en snijd deze fijn
  • Roer het fijn gehakte ei, de peterselie en enkele druppels citroensap door de eiersaus
  • Warm hierna de eiersaus nog even goed door, maar niet meer laten koken
  • Neem de asperges uit het water, laat deze even goed uitlekken op keukenpapier
  • Leg de gekookte asperges op een mooie schaal, liefst voorverwarmd en schenk de eiersaus over de kopjes en de uiteinden van de asperges
  • Strooi hierna een lijntje nootmuskaat over de asperges
  • Dien de asperges met eiersaus zo warm mogelijk op

Tips

  • Witte asperges koken, of groene asperges koken? Het maakt eigenlijk niets uit.
  • Geef er een of meerdere rolletjes ham bij
  • Leg er een plakje gerookte zalm bij, of om er een compleet diner van te maken, een stukje gebakken zalm en wat gebakken aardappelen of krieltjes