Drie bezienswaardigheden die je niet mag missen tijdens je bezoek aan Berlijn

Berlijn is een van de populairste steden in Europa en worden elk jaar door miljoenen toeristen bezocht. Er valt dan ook veel te doen en je hoeft je geen dag te vervelen. Dus als je twijfelt over een stedentrip en welke stad in Europa je wilt gaan bezoeken is Berlijn absoluut het overwegen waard. Je leest hier over een aantal bezienswaardigheden die je tijdens je bezoek aan Berlijn niet mag missen en die je tijdens je bezoek na lang zullen heugen.

Bezoek tal van musea die Berlijn rijk is

Nadat je hotels in Berlijn heb uitgekozen is het nu tijd om te gaan kijken wat er allemaal in de stad te doen is. Zoals zoveel toeristen doen mogen musea niet ontbreken tijdens je stedentrip reis. En ook Berlijn heeft wat dat betreft genoeg te bieden als het aankomt op musea. Het meest bekende museum van Berlijn is ongetwijfeld het Altes Museum dat ligt op de Museumsinsel. Het uiterlijk van dit museum doet sterk denken aan het oude Rome en Griekenland en dat is dan ook precies wat dit museum te bieden heeft. Oude tombes en sarcofagen van de klassieke Oudheid. Reuze interessant en niet te missen museum.

Bezoek Fernsehturm, de hoogste toren in Berlijn

Met zijn 400 meter hoogte is de Fernsehturm het hoogste gebouw van Berlijn en zelfs ook van Duitsland. Je vindt deze imposante toren aan de Alexanderplatz en is een Oost-Duits overblijfsel. Een uitstekend idee is om met een lift naar boven te gaan en te genieten van het prachtige uitzicht over Berlijn-stad. Daarnaast heb je een ronddraaiend restaurant waar je een hapje en drankje kan nuttigen. Ook Fernsehturm is een bezoekje waard en mag niet ontbreken tijdens je stedentrip naar Berlijn.

De East Side Gallery, overgebleven restanten van de Berlijnse muur

West- en Oost Duitsland Berlijn werden in het verleden letterlijk gescheiden door een kilometer lange muur. Deze muur was het beeld van kapitalisme versus communisme. De muur werd afgebroken in 1989 en is nog steeds een gebeurtenis die niet vergeten wordt, zelfs vandaag de dag. Een klein stukje muur staat nog en is onderdeel van het monument, de East Side Gallery. Aan te raden is om te beginnen bij Oberbaumbrücke en zo de muur af te wandelen. Je zult verschillende gave graffiti kunstwerken zien en kan daarnaast even uitrusten bij de verschillende terrasjes. East Side Gallery is een bezienswaardigheid in Berlijn die erg populair is en waar veel toeristen op afkomen, en dat is niet voor niets. Noteer het op je lijstje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *