Een mooie horeca koelkast voor in je horeca onderneming

koelkast horeca

Een mooie horeca koelkast voor je onderneming, wie wil dat niet? Een goede en mooie koelkast beschikt over genoeg ruimte en zorgt voor een efficiënte manier van koelen.

Waar moet je verder op letten als je een goede en mooie horeca koelkast aan gaat schaffen?

Voldoende ruimte

Het is fijn als je koelkast in de horeca beschikt over voldoende ruimte. Een te kleine koelkast is niet verstandig omdat de lucht dan niet adequaat kan circuleren in het apparaat. Veel horeca ondernemers maken gebruik van meerdere koelkasten waaronder ook meerdere formaten.

koelkast horeca

De manieren van koelen

De manieren van koelen komen neer op statisch en dynamisch. Statisch koelen betekent dat het koelen gerealiseerd wordt door een koelelement. De mate van luchtcirculatie is hierdoor minimaal. Echter is het een vrij natuurlijke manier van koelen omdat de warme lucht opstijgt en de koude lucht maakt een daling. Statische koeling is onder meer goed voor producten die langere tijd gekoeld dienen te worden of voor producten die niet mogen uitdrogen.

Dynamisch koelen beschikt over een gelijkmatige temperatuur en de temperatuur herstelt zich na het openen en dichtdoen van de koelkast. Welke type koeling geschikt is voor je koelkast hangt af van de producten die gekoeld moeten worden. Heb je een drukke horeca onderneming waarbij de koelkastdeur vaak open en dicht moet gaan? Dan is een dynamische koelkast een aanrader.

Hygiëne en efficiënt energieverbruik

Een goede en mooie koelkast horeca moet uiteraard ook hygiënisch zijn. Een goede hygiëne is immers essentieel voor de voedselveiligheid. Kies voor een koelkast die gemakkelijk schoongemaakt kan worden en hierdoor fris en hygiënisch blijft. RVS is vaak iets duurder echter is een RVS koelkast goed schoon te houden. Een model op wielen is ook verstandig zodat je de ruimte rondom de koelkast goed schoon kan houden.

Daarnaast is het energieverbruik een aandachtspunt. Kijk hierbij goed naar de energielabel. Door een apparaat aan te schaffen die zuinig met energie omgaat, bespaar je flink op je energierekening. Daarnaast beschikken de nieuwere en energiebesparende modellen over een betere en efficiënte manier van koelen en vriezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *