Griekse olijfolie kopen? Doen!

Overweeg je Griekse olijfolie te kopen, of heb je dit product al in huis maar twijfel je of dit wel zo gezond is? Goed nieuws: Griekse olijfolie is niet alleen lekker, maar ook nog eens erg goed voor je. In dit artikel lees je meer over Griekse olijfolie.

Olijfolie uit Griekenland

Griekse olijfolie wordt veelvuldig in de Griekse keuken gebruikt. Veel Griekse producten worden bereid met deze populaire olie. Het is vooral afkomstig uit de bergachtige streken in het Westen van Griekenland, maar ook in midden-Griekenland en op de Griekse eilanden wordt Griekse olijfolie geproduceerd. Het wordt niet alleen in Griekenland zelf gebruikt, maar wordt ook verkocht aan andere landen, zoals Italië.

Griekse olijfolie gezond?

Olijven zijn zeker gezond! Zo bevatten ze bijvoorbeeld antioxidanten, die vrije radicalen tegengaan. Bovendien zijn ze een goede bron van opneembaar calcium en helpen ze, net als veel andere gezonde vetten, bij het verminderen van je insulineresistentie. Kortom: Griekse olijfolie is een goede manier om diabetes 2 tegen te gaan.

De beste Griekse olijfolie

Wat is nu eigenlijk de beste Griekse olijfolie? De kalamata olijf is erg populair voor tafelgebruik en smaakt dan ook erg goed. Soms wordt deze olijf ook gebruikt voor olijfolie. Een andere populaire olijfsoort waarmee olijfolie wordt gemaakt is bijvoorbeeld de koroneiki.

Soorten Griekse olijfolie

Er zijn verschillende soorten Griekse olijfolie. Zo is er bijvoorbeeld de Athena, die gemaakt wordt van kalamata. Ook is er de Gaea uit Athene, de Iliada uit Peloponessos, de Kydonia uit Kreta en de Solon uit Neo Faliro. Dit zijn de bekendste merken Griekse olijfolie. Ze verschillen wel van smaak: de Gaea heeft bijvoorbeeld een nootachtige, fruit-achtige smaak, de Kydonia een grasachtige smaak en de Athena juist een bittere smaak met nootachtig aroma. Zo is er voor iedereen wel een geschikte smaak Griekse olijfolie te krijgen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *