Noten voor bij de borrel

Vind je het lekker om bij de borrel wat te snacken? Dan zijn er genoeg opties in de wereld van de borrelhapjes. Vaak kom je toch weer uit bij de standaard kaas, worst, chips en wat nootjes. Ook hierin kun je best wat meer variëren. Zo zijn er naast de standaard borrelnoten namelijk veel verschillende soorten noten die je prima op de borrelplank kunt leggen. Heb je bijvoorbeeld weleens gedacht aan de macadamia noot? 

Macadamia noot

Hou je van een noot met een zachte, volle smaak? Dan zijn macadamia noten de noten waar je naar op zoek bent. De noot heeft een milde smaak en kan ook goed in andere gerechten worden verwerkt. Bij de borrel kun je ze ook gewoon als snack eten. Een tip is om de noten even te roosteren in de pan of in de oven. Hierdoor krijgen ze een mooi goudbruin kleurtje en smaken ze nog beter. Laat ze na het roosteren wel even goed afkoelen voor je ze gaat eten. 

Cashewnoten

Cashewnoten zijn wel vaker te zien bij de borrel, maar hoort ook zeker thuis in dit rijtje. Ook deze noten kunnen zowel door een gerecht heen gegeten worden, als los als snack. In de supermarkt kun je de noten op verschillende wijzes kopen. Zo heb je de gezouten variant, maar kun je ze ook ongezouten kopen. Daarnaast kun je ook voor een gebrande variant kiezen en zijn er zelfs varianten die op een bepaalde manier gekruid zijn. Wil je nu echt bijzondere cashewnoten op tafel zetten? Kies er dan voor om rauwe cashewnoten zelf te kruiden en ze even te roosteren in de pan of oven. Zo kun je zelf bepalen wat de smaak van je cashewnoten gaat worden en kun je zelfs nog een beetje experimenteren. 

Pistachenoten

Pistachenoten hebben van zichzelf een milde, zoute smaak. Hierdoor zijn ze erg geschikt als snack bij de borrel. Ongeroosterd hebben de noten een redelijk zachte textuur. Door ze lichtelijk te roosteren en eventueel zelf te kruiden, krijg je unieke nootjes die het erg goed doen op de borrelplank. Pistachenoten kunnen in de dop gekocht worden, waardoor je zelf de dopjes nog moet verwijderen voor je ze kunt eten. Daarnaast worden ze ook zonder dop verkocht en zelfs al geroosterd. 

Walnoten

De laatste noot die zeker niet mag ontbreken op je borrelplank, is de walnoot. Ook walnoten kunnen geroosterd en gekruid worden, maar daarnaast zijn er ook borrelhapjes waarbij je de walnoot kunt gebruiken. Denk hierbij aan een bladerdeeghapje met geitenkaas en walnoot. Walnoten hebben van zichzelf een zachte, lichtzoete smaak. Het vliesje wat om de walnoot zit, kan een wat bittere smaak hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *