Zonvakantie tip 2019: Tossa de Mar

Zoekt u nog een zonnige vakantie bestemming voor de zomer van 2019? Een Zonvakantie maken naar Tossa de Mar staat gerand voor een heerlijke vakantie. 100 kilometer ten noorden van deze plek ligt de Franse grens en 95 kilometer naar het en men staat in Barcelona. 

Gebied

Tossa de Mar ligt in de buurt van Lloret de Mar aan de Costa Brava. Tossa de Mar ligt in de provincie Gerona. In tegen stelling tot de grote badplaatsen heeft Tossa de Mar wel zijn eigenheid kunnen behouden. Dit puur om het feit dat deze badplaats niet overstroomd wordt door massatoerisme.

De authentieke stad ligt aan een prachtige baai met een geweldige natuurlijke omgeving. 

In de stad zelf kan er ook heerlijk genoten worden van de typische Spaanse winkeltjes. Goed eten en drinken is één van de kenmerken van Tossa de Mar. Neem bijvoorbeeld de salentein wijn die bekend staat om zijn diverse afdronken. 

La Vila Vella

Sinds de 14e eeuw steekt deze trekpleister al torenhoog boven de zee uit. Dit fort werd gebouwd om de prachtige wijk Vila Vella te beschermen in de middeleeuwen. Anno 2018 is deze wijk nog steeds bloeiend. 

Het staat vol met restaurant, cafés en traditionele winkels. Naast de wijk is het fort zelf ook echt de moeite waard om te beklimmen. Wanneer u boven op het fort bent, is het uitzicht de beste beloning die er maar gewenst kan worden. 

Activiteiten in Tossa da Mar

Vrijwel maandelijks vinden in Tossa de Mar Catalaanse feesten plaats op basis van de geschiedenis. Zo wordt er gedanst op het strand en worden er processies gehouden. 

Gelukkig zijn er ook genoeg sportieve activiteiten te beleven in Tossa de Mar. Een duikcursus, een excursie op zee en kanoën zijn populaire activiteiten tijdens de vakantie. Tijdens deze activiteiten wordt er veel dieper op de flora en fauna ingegaan en vallen er ook plekken te bewonderen die anders niet gezien zullen worden.

Gastronomie

Spanje staat over het algemeen bekend over een rijkelijk gevulde keuken. Daarnaast wordt de Catalaanse keuken gezien als 1 van de beste keukens wereldwijd. Toevallig ligt Tossa de Mar in Catalaans gebied en is er in deze stad ook zeker geen gebrek aan kwalitatief goede restaurants. De Spanjaarden houden graag van een alcoholische versnapering op zijn tijd. Lekkere bier of wijn kopen is dan ook niet lastig!

Overal door de stad zijn typische Spaanse restaurants te vinden. Van vroeger uit was Tossa de Mar een vissersstad en dit is nu nog steeds te merken op de vele menukaarten. Er worden veel gerechten aangeboden waarbij vis hoog in het vandaal staat!